Zupę dyniową można przyrządzić na dziesiątki sposobów. Ten przepis jest wzbogacony soczewicą, co czyni go pełnowartościowym, jednogarnkowym posiłkiem.
Mapa strony
Wpisy
- Jajka
- Na śniadanie - orkiszowa manna
- Na śniadanie - kasza jaglana z musem
- Pasta orzechowo - pieczarkowa wg 5 przemian
- Zupa soczewicowo - pieczarkowa wg 5 przemian
- Paprykarz jaglano-sojowy wg 5 przemian
- Placek z warzywami wg 5 przemian
- Wstęp do Tradycyjnej Medycyny Chińskiej
- Dal z kapustą - zupa soczewicowa wg 5 przemian
- Poori - indyjskie, nadymające się placki wg 5 przemian
- Chleb pieczony i jedzony wg 5 przemian
- Pizza ze szpinakiem i jajkiem - 5 przemian
- Krem dyniowo-warzywny z wędzonym twarogiem
- Zupa dyniowo-soczewicowa
- Dynia
- Przedwiośnie - czas przejściowy - DOJO
- Początek
Kategorie
Tagi
- 5 przemian
- chleb
- ciasto drożdżowe
- czarnuszka
- dal
- dieta wg 5 przemian
- dietetyka
- dietetyka chińska
- dojo
- dynia
- graham
- jajka
- jing
- kasza jaglana
- kolendra
- kuchnia indyjska
- mąka
- medycyna chińska
- na słodko
- neutralne
- odżywianie
- orkisz
- orzechy
- orzechy włoskie
- owoce
- papryka
- pasta do chleba
- pieczarki
- pieczywo
- pizza
- początek
- pory roku
- przepisy wg 5 przemian
- psiankowate
- pszenica
- soczewica
- śniadanie
- teoria tmch
- tofu
- twaróg
- warzywo
- wiosna
- yang
- yin
- zboża
- ziemia
- zioła chińskie
- zupa